Jaarclubs

Als je lid wordt bij Unitas, vorm je samen met ongeveer 8-12 mannen of vrouwen een ongemengde jaarclub. Dit zijn vrienden voor het leven! Op dinsdagen eet je met elkaar, je gaat met elkaar op vakantie, studeert samen in de bibliotheek, bezoekt festivals en ga zo maar door. Als jaarclub bedenk je een jaarclubnaam en deze presenteer je aan de vereniging. De mannen ontwerpen een eigen jaarclub das en de vrouwen een jaarclub shirt. Een jaarclub kan bij een verticale gaan. Een verticale bestaat uit verschillende jaarclubs, met uit elk jaar één jaarclub.

‘Je trekt intensief met elkaar op, eet eens in de week samen en borrelt meerdere keren in de week met elkaar waar de meest hilarische en gekke dingen gebeuren.” – Robin Dorhout Mees, Jaarclub Paranoia

“De tien meisjes waar ik nu JC Extra mee vorm zijn stuk voor stuk mijn beste vriendinnetjes geworden. Als je denkt dat een club vormen moeilijk is; op Unitas lopen er mensen rond van alle soorten en maten, dus er is gegarandeerd iemand die bij je past!” – Jasmijn Heijman, Jaarclub Extra

"Mijn jaarclub is mijn kleine familie hier in Utrecht. Je eet en borrelt niet alleen samen, maar gaat ook samen sporten, studeren en dagjes weg. Met die meiden om me heen heb ik een fantastische studententijd!” – Jill van der Bijl, Jaarclub Risquant