Disputen en huizen

Disputen

Als lid van Unitas S.R. kan je gevraagd worden om aan te sluiten bij één van de mannen- of vrouwen disputen die Unitas S.R rijk is.

Anders dan bij een jaarclub waarvan iedereen in hetzelfde jaar lid is geworden, bestaat een dispuut uit meerdere jaarlagen van de vereniging. Elk jaar komt er een nieuwe lichting bij het dispuut en hierdoor leer je veel oudere en jongere jaren kennen binnen de vereniging. Dit geeft een extra toevoeging aan je lidmaatschap. Dit vergroot je netwerk indien je op zoekt bent naar een nieuwe kamer, (bij)baan of stageplek.

Gemiddeld rond de drie weken heb je een dispuutsactiviteit. Voorbeelden van deze activiteiten zijn kroegentochten, uiteten, gala’s, datediners, biercantussen, weekenden weg, vakanties en meedoen aan een wedstrijd tegen de andere disputen van Unitas S.R. 

‘Doordat ik bij de Notenkrakers zit ben ik vriendinnen geworden met meiden uit alle jaarlagen en van allerlei verschillende jaarclubs. Daarnaast hebben we ongeveer één keer in de drie weken een activiteit met de dames, een superleuke toevoeging!’ – Annelies Jansen, vrouwendispuut de Notenkrakers

‘Iedereen heeft natuurlijk een jaarclub, maar een dispuut voegt nog net wat extra’s toe! Met je dispuut bouw je een speciale band op met verschillende jaren waar je avonden mee meemaakt die niet te vergeten zijn. Mijn dispuut, Capoeira, is altijd weer een goed excuus om een biertje te komen drinken op Unitas!’ – Michelle Rijkers, vrouwendispuut Capoeira

'Mijn dispuut is een streekgenootschap. Samen met al mijn Brabantse vrienden van Unitas S.R. doen wij onze tradities eer aan. Zo is een dispuut bij uitstek een kans om een stukje van thuis mee naar je studentenstad te nemen en voel je je snel thuis in Utrecht.’ – Bart Truijen, mannendispuut Brabants Genootschap

Huizen

Of je nu in de buurt van Utrecht woont of niet, het wonen in een studentenhuis maakt het studentenleven allemaal net wat leuker. Als je in een studentenhuis woont is er namelijk altijd iemand om samen mee te eten, mee te studeren, te kletsen of lekker een filmpje te kijken. In Utrecht is het vinden van een huis vaak lastig, door lid te worden bij Unitas S.R. wordt je netwerk aanzienlijk vergroot. Ook komt er op de Unitas-Facebook bijna wekelijks een berichtje over een kamer die vrijkomt! Naast een aantal huizen waar alleen Unitas leden wonen, zijn er ook veel gemengde huizen met andere verenigingen. 

Tijdens de UIT-week en in de daarop aansluitende introductietijd kun je in één van de vele Unitas-huizen komen logeren. Dan heb je een slaapplek voor als je nog geen kamer hebt, kun je de gezellige sfeer proeven en misschien komt er in dat huis nog wel een kamer vrij!

‘Ik had nooit verwacht dat ik in zo’n leuk verenigingshuis terecht zou komen. Ik woon samen met zeven mannen en zeven vrouwen uit allemaal verschillende Unitas-jaren en met een huishond en huiskat. Er wordt elke avond thuis samen gegeten en er is altijd wel iemand om mee te chillen, studeren of andere activiteiten mee te ondernemen. Daardoor voelt mijn studentenhuis echt als een tweede thuis in Utrecht.’ – Nina Vaarzon Morel, LB9

‘Sinds mijn eerste jaar woon ik met vijf andere jongens en meiden van Unitas S.R. in huis. Doordat we bij dezelfde vereniging zitten gaan we ook vaak met z'n allen borrelen op de kroeg. Hierdoor wordt je vanzelf een hecht huis waar de deuren altijd voor elkaar geopend zijn. Binnen de vereniging worden er genoeg leuke huizen aangeboden, dus geen zorgen als je nu nog niks hebt!’ – Mees Rijper, Hoeckhuys