Informatie omtrent het coronavirus: Sluiting Sociëteit

Het coronavirus groeit exponentieel in Nederland. Op het moment zijn er volgens de RIVM 614 besmettingen in Nederland bekend. In de persconferentie van vanmiddag heeft Premier Rutte aangekondigd dat de maatregelen tegen dit virus vanaf vandaag aangescherpt zullen worden. Deze maatregelen zullen in elk geval gelden tot en 1 juni.

 

De maatregelen zijn onder andere:

o Iedereen in Nederland: blijf thuis bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contact. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.

o Bijeenkomsten met meer dan 100 personen worden in heel Nederland afgelast. Dat geldt ook voor publieke locaties zoals musea, concertzalen, theaters, sportclubs en sportwedstrijden.

o Mensen in heel Nederland worden opgeroepen zoveel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.

o Hogescholen en universiteiten worden verzocht onderwijs online aan te bieden in plaats van grootschalige colleges.

(Meer informatie te vinden op : https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/12/nieuwe-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus-in-nederland)

 

Verder gelden uiteraard nog steeds de maatregelen die al eerder bekend waren gemaakt over persoonlijke hygiëne:

o Was uw handen voor minimaal 20 seconden en begroet elkaar niet door de hand te schudden en probeer andere fysieke manieren van begroeten te vermijden.

o Hoest of nies in het kommetje van uw elleboog, niet in uw hand. Gebruik papieren zakdoekjes in plaats van stoffen zakdoekjes.

 

Wij adviseren u allen om tevens ook om op de hoogte te blijven van de adviezen van het RIVM (https://www.rivm.nl/coronavirus) en de GGD te Utrecht (https://www.ggdru.nl/over-de-ggd/wat-doet-de-ggd/rampen-en-crises/coronavirus-in-de-regio-utrecht.html).

 

Het beleid van Unitas S.R. m.b.t. het coronavirus zal wegens bovenstaande ontwikkelingen ook aangepast worden. In overleg met adviesorganen en andere verenigingen hebben wij besloten om onze Sociëteit te sluiten tot nader order.

 

Met veel moeite hebben wij dit besluit gemaakt en we zijn er zeker van bewust dat dit een drastische maatregel is. Wij hebben gekozen tot sluiting om de gezondheid van zowel onze leden, als alle anderen, te waarborgen. Met deze maatregel dragen wij ons steentje bij aan de veiligheid van de maatschappij en hopen we de verspreiding van het virus te beperken.

 

Uiteraard zullen wij u tijdig informeren mocht dit beleid veranderen. De komende tijd zullen wij meer duidelijkheid geven m.b.t. de geplande activiteiten. Het is uiteraard ons doel om zo snel mogelijk Unitas S.R. weer te kunnen openen, wanneer dit weer verantwoord is.

 

Als u vragen heeft, kunt u mailen naar rector@usr.nl. Tevens zijn wij ook te bereiken op  030 - 231 29 62. Voor dringende zaken buiten kantoortijden (10:00 - 17:00) kunt u bellen naar +31 6 44 67 25 79. We hopen u hiermee voor nu voldoende geïnformeerd te hebben.

Unitas Studiosorum Rheno-Traiectina

Adres: Lucasbolwerk 8, 3512EG Utrecht

Postadres: Lange Jufferstraat 9a, 3512EC Utrecht

senaat@usr.nl

030 - 2312962

Onze sponsors

2018 © Unitas S.R.    •    Privacy Statement