Sociëteit

Sinds de oprichting op 21 november 1911 heeft de vereniging haar eigen pand waar leden dagelijks komen voor gezelligheid, feesten, activiteiten en vergaderingen. Sinds 1919 is de sociëteit gevestigd op het Lucasbolwerk en draagt zij de naam ‘Symposion’.

Symposion is vijf dagen per week tot in de vroege uurtjes geopend voor de leden. De Joosbar, de bar op de begane grond, bijt de spits af en knalt dagelijks om 17:00 uur de eerste hitjes uit de speakers. Natuurlijk kunnen leden vervolgens ook blijven eten in onze Eetzaal, waarnaar ze zich naar de Hijweege kunnen begeven, een traditionele borrelzaal waar geen muziek wordt gedraaid maar waar tradities als ‘rondje bar’ gelden terwijl verenigingsliederen ten gehore worden gebracht. Ook al draagt de grootste zaal de naam ‘Eetaal’ is deze zaal zeker niet alleen bedoeld om te eten. Doordat de zaal geluidsdicht is, is deze ideaal voor grote feesten. Wanneer er een verenigingsbrede activiteit wordt georganiseerd, vindt deze veelal plaats in deze zaal. Ook bij de open feesten die vanuit Unitas S.R. worden georganiseerd gaan in de Eetzaal de voetjes van de vloer. Verder worden kleinere ruimtes (vergaderruimtes, bestuurskantoren, barren) verhuurd aan de vele subgroeperingen die Unitas S.R. rijk is. Zo kunnen ook kleinere groeperingen, zoals disputen en subverenigingen samenkomen om te vergaderen en met elkaar een onvergetelijke avond beleven. 

De avonden op Symposion kennen geen sluitingstijd, de naborrel wordt namelijk pas aangekondigd zodra er nog maximaal tien leden aanwezig zijn. Zo is iedereen verzekerd van een hele avond, nacht en af en toe een ochtend aan vertier.

Tijdens de gehele zomer geven we rondleidingen door ons pand voor (aankomend) studenten om de Sociëteit van binnen te bekijken. Meedoen? Houd de instagrampagina in de gaten voor updates rondom de rondleidingen. 

unitas-sr-vereniging-3.jpeg

      Bekijk onze VR-tour