Jaarclub_-_Ongeschoold.png
Jaarclub_-_Ongetemd.png

Jaarclubs
In het eerste jaar vorm je een jaarclub. Je jaarclub bestaat uit alleen mannen of vrouwen en heeft een grootte van acht tot twaalf personen. Met hen ga je samen je studentenleven in Utrecht meemaken! Een jaarclub is een manier om je gelijk thuis te voelen in een vaak onbekende stad, waar je nog niet veel mensen kent. In de eerste tien weken ga je je jaarclub vormen. De Eerstejaarscommissie organiseert hiervoor een avond per week leuke borrels en feesten om elkaar zo goed mogelijk te leren kennen.

Na deze tien weken ga je elke dinsdag bij iemand thuis met elkaar eten en kan je ‘s avonds komen borrelen op Unitas S.R. Ook organiseer je samen weekendjes weg, datediners en ga je vaak met elkaar op zomervakantie. Je jaarclub is een vriendengroep voor niet alleen je studententijd, maar ook voor het leven!

Disputen

Een dispuut bestaat uit mannen of vrouwen uit verschillende jaren. Elk jaar wordt een aantal eerstejaars gevraagd voor een dispuut. Dit staat los van je jaarclub, in tegenstelling tot een verticale. Je vormt daardoor een nieuwe groep, waarmee je heel hecht wordt! Unitas S.R. heeft 4 mannendisputen en 3 vrouwendisputen. Elk dispuut bestaat uit ongeveer 40 actieve leden. Disputen organiseren verschillende activiteiten zoals gala’s, borrels, kerstdiner, weekenden en in een lustrumjaar zelfs vakanties!

DIspuut_-_BG1.png
DIspuut_-_Notenkrakers2.png

Verticalen

Een verticale bevat uit elk jaar één jaarclub. Elk jaar wordt een eerstejaars jaarclub gevraagd om zich bij een verticalen te voegen. Door verticalen leer je jaarclubs kennen van andere jaren. Een verticale organiseert samen borrels, datediners en gaan samen op weekend!

Verticalen_-_Ladderzat1.png
Verticalen_-_Boef1.png
Verticalen_-_Aarbei1.png
Commissies_-_Cuco_20222023.png

Commissies

Unitas S.R. heeft verschillende commissies. Elk jaar worden nieuwe commissies gevormd die bestaan uit 4 mannen en 4 vrouwen uit verschillende jaren. Elke commissie heeft zijn eigen taken en activiteiten die zij op de vereniging te organiseren of regelen. We hebben commissies die de skireis, het hockeytoernooi en de open feesten organiseren. Ook hebben we een commissie die zich bezighoudt met de PR van Unitas S.R., het tijdschrift voor de leden maakt en gala’s en andere gave activiteiten organiseert ter ere van de dies. In je eerste en tweede jaar kan je actief zijn bij tapcommissies. Achter de bar kan je je eigen feestje maken

image_67550209.JPG
Jaarclub_-_Noncha.png

Studie- en hobbysubverenigingen

Naast de commissies kan je ook aansluiten bij (studie)subvereniging. Je sluit je aan bij een van deze wanneer je interesse of studie past bij een van deze commissies. We hebben subverenigingen voor toneel, zeilen, paardrijden, muziek, dansen en kaartspellen. Bij de studiesubs kom je in contact met ouderejaars van jouw eigen studie, waarmee je (leuke) studiegerelateerde activiteiten kan doen!

Elke dag zijn er voor onze studenten wel dingen te doen op Unitas S.R. Natuurlijk blijft studeren wel het belangrijkste van student zijn. Wij houden hier ook altijd rekening mee. Je kan bij ons werken aan je CV of lid worden van een studiesubvereniging, maar ook kun je zelf bepalen hoe actief je als lid bent. Zo bepaal je altijd zelf hoeveel tijd je hebt voor studie en gezelligheid!